pervane anne

16 Ocak 2014 Perşembe

Eğleniyoruz


Makarnaları oyun hamuruna sapladık itina ile tek tek geçirdi, makarnaları çok sevdiğinden midir nedir çok sevdi bu işi ...

Jengalardan köprüler yaptık altından toplar geçirdik burada da kendi kule yapmaya çalışırken.



Tanıştı tanışalı en sevdiği şeylerden biri oldu bu parmak boyalar.Bazen parmak daldırmak kesmiyor kağıda dök diye tutturuyor.Gerçi artık kendisi döküyor :) Burada da baykuş çiziyormuş. Kızım ne çiziyorsun baykuuuuş .Ertesi günde boyaaaa diye tutturdu. Kızım ne çizeceksin kirpiiiiiii :) 


Burada da ay kumu yaptık deniz kumundan farksız.Çok güzel şekil alıyor.Sonra da çıkar çıkar kullan.Bizim kalıplarımız yoktu plastik bardaklarla şekil verdik hayvanlarımızı sakladık bulduk .Gerçi etraf üst baş batıyor ama değer.Çok eğlenmişti.Kısa zamanda tekrarlamak lazım...
Yapılışı: 4 bardak un ile yarım bardak sıvı yağı karıştırıp bir güzel yediriyorsunuz hepsi bu.


Kevgire pipo temizleme çubuklarını geçirirken  gerçekten çok güzel oyalanıyor.Çok sıkıldığı zamanlarda kurtarıcı oluyor.Hiç bir zaman itiraz etmiyor severek takıyor bu renkli ve yumuşak çubukları.


Havlu kağıt rulolarını kesip duvara bir düzenek yaptım.Yukarıdan pin pon topunu bırakıyoruz doğru tık tık aşağıya el göz koordinasyonu için çok güzel bir oyun ancak Zeynep kısa bir süre ilgilendi.Duvarda öylece bir zaman bekledi sonunda da beraber söktük.Sökerken daha çok eğlendi. Baktım çok hoşuna gidiyor duvara bantlar yapıştırdım o minicik parmaklarıyla onları da tek tek söktü bitince de dahaaaaa diye istedi. Belki ileride bir kez daha yaparım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder