pervane anne

29 Ocak 2014 Çarşamba

Elmalı Tart





Yıllardır yaptığım çok beğenilen bir tariftir.

Malzemeler:

3 yumurta
250 gr. tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Harcı İçin:

4 adet elma
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin: 
Pudra şekeri

Yapılışı:
Önce elmaları rendeleyip,üzüm ve toz şeker ile pişirelim en son tarçını ekleyip ocaktan alalım.
Bir kenarda soğurken, yumurtaları oda ısısındaki tereyağını bir kaba alıp az miktarda un ile iyice karıştıralım.
Üzerine toz şekeri limon kabuğu rendesini kabartma tozunu ekledikten sonra azar azar un ilave ederek yoğuralım.(unu fazla gelirse sert bir tart hamuru oluyor.)
Bu hamurdan bir yumruk büyüklüğünde ayıralım biraz daha un ilave edip tekrar yoğurup poşete koyup sertleşmesi için buzluğa atalım.
Tart hamurunu yağlanmış tart kabına elimizle açarak yayalım.Çok kabarmasın diye çatalla delikler açalım.
Soğumuş olan elmalı harcı eşit olarak yayalım.
Buzluktan ayırdığımız sertleşmiş olan hamuru çıkarıp tartın üzerine tam kapatacak şekilde rendeleyelim.
180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder