Yıllardır yaptığım bir tariftir.Cam kavanozlarda saklanırsa uzun süre tazeliğini koruyan çok bereketli bir kurabiyedir.Bu tariften yaklaşık 50 adet kurabiye çıkıyor.
Malzemeler:
2 yumurta (oda ısısında)
1,5 su bardağı şeker
250 gr.tereyağı (oda ısısında)
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
aldığı kadar un
Yapılışı:
Fındık hariç tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun en son olarak fındıkları da ekleyip iyice karışana kadar tekrar yoğurun.Hamuru üç'e ayırın her bir parçayı merdane ile 2'şer cm kalınlığında açın (çok ince olursa çok kuru oluyor) . Çay bardağı ile keserek şekil verin , yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin .Kızgın fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.İyice soğuduktan sonra kavanozlara alın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder