pervane anne

13 Ocak 2014 Pazartesi

Sulu Köfte (Çocuklar İçin )


Zeynep'in bayıla bayıla yediği Canım Anneciğim'in tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:

1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 kahve fincanı pirinç
300 gr. kuzu kıyma
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1/2 limon
tuz,karabiber
tam buğday unu

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın ve pirinçler patlayana kadar bir miktar su ile pişirin.Piştikten sonra yapışmaması için soğuk suda bekletin.
Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın yağda çevirin hafif tencereye yapışmaya başlayınca sıcak su ilave edin.(Orta boy bir tencerenin yarısına kadar)
Onlar pişerken köfteyi yoğurun.
 Tüm yağı ve sinirleri alınmış etten çift çekilmiş kuzu kıymaya pirinçlerin suyunu sıkarak ilave edin.(Pirinçlerden kalan nişastalı suyu da kaynayan tencereye ilave edin) yumurtanın beyazını,irmiği ve çok az tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun misket büyüklüğünde yuvarladığınız köfteleri içine az miktarda tam buğday unu atılmış tepsiye atın arada bir de tepsiyi sallayın ki un köfteleri kaplasın birbirlerine yapışmasınlar.
Havuçlar pişince köfteleri de tencereye atın.Yumurtanın sarısına limon suyunu ekleyip çırpın tepside kalan az miktardaki unu da topak yapmadan iyice çırparak ekleyin ki hem un ziyan olmasın hem de yemek daha kıvamlı olsun.
Köfteler tencerede yukarı çıkınca kesilmesin diye terbiyeyi ılıtıp ekleyin bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra 1 çay kaşığı kadar daha tuz ekleyin.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Satin alabirmiyim aktivite kitabi dört bucuk yaşındaki oglum icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hulya hanim maalesef saglik nedenlerinden oturu uzulerek yapamiyorum sevgiler

      Sil